Jadłospis

JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK  16 października 2017r.
Śniadanie I Śniadanie II Obiad Deser
Pieczywo mieszane (g) Jabłko Pomidorowa z ryżem (s) 300ml Galaretka
masło (m) Sznycel wieprzowy (j,g) 60g
wędlina Ziemniaki (m) 120g
ogórek zielony Sałatka z buraczków z jabłkiem i porą 60g
herbata owocowa Kompot 150ml
WTOREK 17 października
Pieczywo mieszane (g) Kisiel Rosół z makaronem (j,g) 300ml Koktajl
masło (m) Gulasz wieprzowy (s,g) 60g jogurtowo-
twarożek z rzodkiewką Kasza gryczana 120g truskawkowy
i szczypiorkiem (m) Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem 60g (m)
papryka czerwona Kompot 150ml
herbata owocowa
ŚRODA 18 października
Pieczywo mieszane (g) Mleko z płatkami Barszcz czerwony z uszkami (s,g,j) 300ml Brzoskwinia
masło (m) (m,g) Bitki wieprzowe w sosie śmietanowym (m,g) 150g
pasta z wątróbki z indyka(j) Kasza jęczmienna (g) 60g
ogórek kiszony Sałatka a la Colesław (j) 150ml
herbata owocowa Kompot
CZWARTEK 19 października
Bułka kajzerka (g) Banan Zupa neapolitańska (m,g,s) 300ml Jogurt
masło (m) Polędwiczki drobiowe (j,g) 60g (m)
parówki Ziemniaki (m) 120g
pomidor Mizeria z jogurtem naturalnym (m) 60g
herbata owocowa Kompot 150ml
PIĄTEK 20 października
Pieczywo mieszane (g) Gruszka Zupa krem z zielonego groszku Mufinka
masło (m) z grzankami (m,g,s) 300ml (m,g,j)
ser żółty (m) Naleśniki z serem i polewą
rzodkiewka owocową (m,g,j) 150g
herbata owocowa Kompot 150ml
TWÓRCZY MALUCH
Legenda do alergenów znajdujących się w posiłkach:
m – mleko i jego pochodne g – gluten
s – seler j – jajko
so-soja r-ryba