Jadłospis

JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 19 czerwca 2017r.
Śniadanie I Śniadanie II Obiad Deser
Pieczywo mieszane (g) Chrupki Pomidorowa z ryżem (s) 300ml Jogurt
masło (m) kukurydziane Gulasz wieprzowy (s,g) 60g (m)
twarożek na słodko (m) Kasza jęczmienna (g) 120g
dżem, miód Surówka z kiszonej kapusty 60g
herbata owocowa Kompot 150ml
WTOREK 20 czerwca
Bułka kajzerka (g) Jabłko Botwinkowa z jajkiem (m,g,j,s) 300ml Galaretka
masło (m) Pierogi leniwe z musem
parówki owocowym (m) 150g
pomidor Kompot 150ml
herbata owocowa
ŚRODA  21 czerwca
Pieczywo mieszane (g) Banan Rosół z makaronem (s,g) 300ml Koktajl
masło (m) Kotlet schabowy (j,g) 60g jogurtowo-
wędlina Ziemniaki (m) 120g truskawkowy
rzodkiewka Mizeria z jogurtem naturalnym (m) 60g (m)
herbata owocowa Kompot 150ml
CZWARTEK 22 czerwca
Pieczywo mieszane (g) Mleko Krupnik (s,g) 300ml Ryż
masło (m) z płatkami Kotlet drobiowo-serowy (j,g) 60g z musem
pasta z wątróbki z indyka (j) kukurydzianymi Ziemniaki (m) 120g jabłkowym
ogórek małosolny (m) Marchewka tarta z jabłkiem 60g
herbata owocowa Kompot 150ml
PIĄTEK  23 czerwca
Pieczywo mieszane (g) Brzoskwinia Szpinakowa z lanym ciastem (m,g,j) 300ml Sernik
masło (m) Gołąbki z mięsem i ryżem w sosie na murzynku
ser żółty pomidorowym 60g (m,g,j)
pomidor Ziemniaki (m) 120g
herbata owocowa Kompot 150ml
TWÓRCZY MALUCH
Legenda do alergenów znajdujących się w posiłkach:
m – mleko i jego pochodne g – gluten
s – seler j – jajko
so-soja r-ryba